Herinneringen aan vroeger

Ik ben geboren in Haarlem (een tussenstop denk ik, want wij hebben er nooit gewoond), mijn moeder is Fries en mijn vader komt uit Den Haag. Zo gingen wij wonen in Den Haag en minstens 1 tot 2 keer per maand naar Pake en Beppe in St Annaparochie.
En dat was geweldig, Pake maakte wandelingen met me, en Beppe ach die verwende me zo erg dat ik altijd wel een paar kilo zwaarder weer thuis kwam. Wanneer we naar huis gingen was de auto volledig afgeladen met groente van de eigen tuin.
Inmiddels zijn zij beiden al jaren overleden en ga ik nog af en toe naar St Annaparochie.
Zo ook vorige week, ik hoorde van mijn moeder dat het huis in St Anna waar ik altijd zo had genoten gesloopt zou worden. Snel een weekend gepland natuurlijk.
En gelukkig maar, ik had niet later moeten komen. De huizen naast het huis waren al van de aarde weggevaagd.


Het was een onvergetelijk weekend, sneeuw, het huis zien. En heel belangrijk, eindelijk energie en inspiratie opgedaan om mijn droom waarmaken, meer aan mijn verzameling gaan doen.
Als slaapplaats hadden we gekozen voor een verblijf in een stal, een echte aanrader (en weer veel inspiratie opgedaan door het opvallende nostalgische interieur).

Het is voor mij vreselijk dat het huis wordt gesloopt, maar mijn herinneringen pakt niemand mij af!!!!

Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken.

Reacties

 1. wat een leuk blog..en dat beloofd nog wat!
  Ik ga je ook volgen, dan hoef ik niets meer te missen!
  Ik ben ook dol op spulletjes uit oma's tijd en ons huis staat er vol van!!!
  Ik hou niet van modern en plastic, alleen koelkast, vriezer wasmachine en dat soort apparaten zijn wel nieuw en modern...maar verder is eigenlijk alles oud maar ik gebruik wel alles, zoals de emaille pannen en vergiet en noem maar op!!!
  Ik heb voordat ik ging bloggen nooit iemand ontmoet die mijn smaak van inrichting had en nu ik blog kom ik er achter dat er eigenlijk heel veel mensen met dezelfde smaak zijn!!!
  heel leuk...een beetje bij die ander binnenkijken en inspiratie op doen!
  dus welkom in blogland!!!
  gr. Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi madelon, wat jammer dat het huis van je grootouders gesloopt wordt! het huis van mijn opa en oma is al op mijn 16de gesloopt, en ik vind het nog vreselijk. voor anderen was het een oud krot, maar ik heb er een heerlijke jeugd gehad, en het was zo heerlijk oud, met nog een wc buiten en de vloeren helemaal scheef..ik mis het nog altijd. dus ik begrijp helemaal hoe jij je voelt. gelukkig zijn er de fijne herinneringen nog!
  groetjes van jootje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou gelukkig heb je de herinneringen nog. En die neemt niemand je af. Leuk dat je toch nog even dat vertrouwde plekje hebt kunnen bezoeken.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je toch nog op tijd was om het huis van je Pake en Beppe te bezoeken. En inderdaad, je herinneringen neemt niemand je meer af! Nieuwe foto's weer zie ik, mooi hoor!
  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig verhaal,wat naar dat het huis word gesloopt,ik vind het zo erg,er verdwijnt zoveel en dan komen vaak van die vreselijke lelijke gebouwen ervoor terug,fijn dat je nog foto`s hebt kunnen maken en idd het zit in je hoofd en hart,fijne avond,groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad, herinneringen neemt niemand je af, maar dat neemt niet weg dat het zonde is dat het huis gesloopt is! Gelukkig dat je er op tijd bij was en alles vast hebt kunnen leggen!!

  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat jammer dat de huisjes gesloopt worden. Ik ben vroeger via de thuiszorg in Stiens (stage) weleens in één dezer huisjes geweest. Wat fijn dat je er toch nog geweest bent en foto's hebt.
  Mooi blog heb je ook! Ga je gelijk volgen.
  Groetjes Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor je berichtje
  veel succes met je bog, ziet er leuk uit,
  groetjes Manja
  Brocante de Knotwilg

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Madelon,
  Wat goed van je, het is super gelukt met de foto's (nu ben je natuurlijk de hele tijd van alles aan het uit proberen of niet hihi)
  wat jammer zeg dat het huis van je pake en beppe word gesloopt, jammer dat tegenwoordig alles tegen de vlakte moet he
  de op en oma van mijn man hadden een grote herenboerderij in Groningen, dat moest toen plaats maken voor een kerhof...
  de mensen liggen nu op hun eigen grond begraven, eigenlijk wel bijzonder he, maar ik ben meer voor van renovatie van het oude goed, i.p.v al die (vaak oerlelijke) nieuwbouw...
  Gelukkig heb jij fijne herinneringen die niemand jou meer afpakt!!
  groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou jou blog mag er ook wezen hoor Ik woon in Den Haag. Leuk dat je vader daar vandaan komt. Ik ga je ook volgen hoor. Heel leuk zo die nieuwe oude foto's. Fijne avond nog.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt voor je reactie op mijn blog.
  Jammer dat het huis moet gesloopt worden, fijn dat je nog de foto's hebt. En zoals je zegt, de herinneringen blijven altijd bij jou.
  Veel succes met je blog !
  Groetjes,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat jammer dat de huisjes gesloopt worden, wat een heerlijk verhaal, en groot gelijk een herinnering is voor altijd en zit diep opgeborgen op een veilige plek binnen in ons :)

  liefs bellavien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn dat je nog net op tijd was! Het huisje van mijn opa en oma (in Groningen) is JAREN geleden gesloopt en wij waren (bij geval) in Gron. een paar weken daarvoor( we wisten niet eens dat het zou worden afgebroken). Reden (weer bij geval) door die straat en alle emoties en geweldige herinneringen kwamen toen boven. We konden geen van allen de tranen inhouden. OH wat mis ik mijn opi en omi nog steeds ook al zijn ze al meer dan 25 jaar weg :(.

  Leuk dat je me volgt, volg jou nu ook lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo stadgenoot, ook ik ben geen originele maar via het Westland en Brabant hier beland. Ja de liefde....
  Leuke blog, ik ga je volgen, groet Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje, ik kom zo snel mogelijk bij jou langs!!!

Populaire posts