Rabarber, Kruisbessen en Stoofpeertjes custard

Het is weer zover, moet zo weer naar de supermarkt om te bepalen wat we gaan eten vanavond. Ik weet nog dat toen ik een jaar of 16 was ik niet kon wachten tot ik op mezelf ging wonen, eindelijk zelf bepalen wat ik zou eten. Nou inmiddels ben ik dat na ruim 23 jaar aardig zat aan het worden.
Elke keer ligt er hetzelfde in de schappen en de creativiteit laat mij soms een beetje in de steek op dit gebied. Bovendien zijn we aardig verzadigd, zat ik in het verleden mij te verheugen op de zaterdagavond (een show op tv, een bakje chips en gazeuse met koffiemelk), tegenwoordig lijkt het iedere avond wel de zaterdag van vroeger.
Maar goed, terug naar het eten... ik verlang naar de tijd van rabarber, kruisbessen en stoofpeertjes in custard (met de rode wijn is niets mis hoor, ook lekker) maar toch... Ik ben het in ieder geval al jaren niet tegengekomen in mijn vertrouwde supermarkt.. misschien moet ik toch maar eens verder gaan kijken, het zal toch ergens te koop moeten zijn.
Tot die tijd, denk ik dat ik maar ga voor een lekkere prak boerenkool met worst.
(ps deze foto's heb ik gevonden op internet en alleen verwerkt in een collage).



Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken.

Reacties

  1. Oooooooo, dat bakje chips en de cola op zaterdagavond. Hoe speciaal was dat wel niet?
    Eigenlijk kreeg je vroeger veel minder suikers en zoetstoffen binnen dan de kinderen van tegenwoordig. Wat betreft de groente, daar ben ik het met je eens. Van sommige dingen zou ik niet eens meer weten hoe je ze moet koken. Bijvoorbeeld pastinaak of postelein. Savooienkool bijvoorbeeld.. ik zie het wel liggen..maar daar blijft het bij. Ik denk dat ik eens in mijn kookboek duik.. En je rabarber...voor je het weet is het weer te verkrijgen!

    Groetjes van Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Madelon,
    Wat een gezellig blog en je schrijft ook heel leuk.Leuk dat je me bent gaan volgen,dat ga ik jou ook doen hoor, en veel te nieuwsgierig naar je vervolg.
    Groetjes,Hermine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Madelon,
    Niks mis hoor met boerenkool en worst,smaakt uitstekeloos met dit koude weer.
    Naar mijn mening liggen tegenwoordig in de supermarkten(AH)het hele jaar door allerlei groente en fruit ook die waar jij naar opzoek bent.
    De Gieser Wildeman het kleine stoofpeertje is daar al vanaf het late najaar te koop,of de Saint Remy ook zo'n heerlijke roodstover.
    Custard is in vele supermarkten te vinden in het straatje bakproducten,puddingsaus,puddingpoeder etc.
    De plaats waar jij woont heeft veel oosterse supermarkets die het hele jaar door een assortiment hebben in groenten en fruit waar je U tegen zegt!
    Wellicht zijn er bij jullie in de dorpen nog wekelijkse biologische markten waar je vaak de ouderwetse(vergeten) rassen tegen komt.
    Heb je er wel eens aan gedacht om zelf een fruitboompje te planten in tuin of in pot op balkon?
    Leistruik Gieser Wildeman....
    Had dit jaar voor het eerst een kruisbes(kroezels)in de tuin en na enkele weken waren alle blaadjes opgevreten door 'n rupsje waar deze struik erg gevoelig voor is,ben benieuwd of het dit jaar iets gaat worden.
    Je collage ziet er in elk geval heel fris en fruitig uit!!!

    Lieve groet en succes met je zoektocht!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat probleem ken ik en aangezien ik hier thuis geen makkelijke eters hebt, wordt niet elk nieuw en uitgeprobeerd recept gewaardeerd. Mam, hoor ik dan, dat hoef je niet meer klaar te maken...op een toon alsof ze mij willen matsen, maar er een gezicht bij trekkend...dan weet ik genoeg ha ha!

    Eet smakelijk straks!

    Groetjes, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hee Madelon,

    Misschien is een biologisch groentepakket van de Odin iets voor jou, daar kan je al die lekkere groenten in vinden. Deze week zaten er bij mij o.a. stoofpeertjes in. Een volkstuin is ook een optie :-)!!

    Gezellige avond!

    groetjes Madelief

    BeantwoordenVerwijderen
  6. oja als ik het verhaal van je lees.moet ik zo aan mijn opa en oma denken,ook een moestuin en veel rabarber gegeten.mijn opa die vliegers voor onze maakte en duiven had.mocht altijd mee en was ook elk weekend bij hun te slapen.superrrr tijd was dat.ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Pff nou ik vind dat eten ook altijd een drama en ben erook geen ster in,dus dat helemaal naar haha,maarre je collage ziet er jammie uit,mijn tante maakte altijd met aardbeien en rabarber een saus voor over ijs of door de yoghurt,dat was ook zo lekker en ja stoofpeertjes zijn ook zalig,behalve als je ze een dag hebt staan opvangen,ik ging mijn broer een keer helpen,dat was eens,maar nooit meer,vanavond eet ik een maaltijd kant en klaar van de supermarkt,hup de magnetron in en aanvallen,wens je een fijne avond en ow ja die 75 volgers ga je wel halen hoor,groetjes Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke blog heb je! Ben je al spulletjes aan het verkopen, of zijn dat nog enkel plannen?
    Veel plezier in blogland!

    Groet,
    Anetta

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Rabarber-aardbeienconfituur heb ik het liefst.
    Mijn creativiteit in de keuken is ook wat zoek
    de laatste tijd. In de winter maak ik stoemp met verschillende groenten, en worst erbij vind ik ook lekker.
    Groetjes,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooi verhaal en zo recht uit je hart. Ik herken het wel heel erg. Ik kook tegenwoordig ook veel meer 'ouderwets' Het is zoveel gezonder en het smaakt ook veel lekkerder. Er zijn heel veel lekkere en goede recepten te vinden op internet. Succes en heel veel inspiratie gewenst hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Niks mis meet boerenkoolstamp toch? Eet smakelijk! Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Madelon, leuk dat je mijn blog gaat volgen :-)
    Jou blog ken ik nog niet, dus ik ga meteen even een kijkje nemen.
    Fijn weekend , groetjes Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. hallo madelon,wat een leuke blog heb je,ja, stoofpeertjes lekker hoor, heb ze heel veel gekookt,maar nu ik alleen ben niet meer.Mijn dochter,van Barnyard country) die kookt nu de peertjes ,ze kookt heel lekker, en haar man ook,

    zo ik blijf je volgen hoor.

    fijne Zondag oma Nijn

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Tja, die zaterdagavonden, die waren toch wel heel bijzonder. Schoongewassen onder de douche vandaag en dan inderdaad je bakje chips, je glaasje prik en dan mocht je tv kijken. Er is toch veel voor te zeggen hoor.
    Stoofpeertjes, doe ik zelf nog wel eens en ik kan niet wachten tot de zomer en dan weer lekker al dat zomerfruit en veel salades, heeeerlijk.

    Groetjes
    Brigitta

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik krijg een dejavu :))
    Het bakje chips, 1tje he, geen 2 en een glaasje cola,feestavond en zoals Brigitta hierboven al zegt, vers gewassen en tv kijken en daarna naar bed. Mn moeder zei vaak, wat moeten we vanavond toch weer eens eten en ik dacht hetzelfde als jij, oh als ik op mezelf woon.....inmiddels denk ik hetzelfde als haar. Met 4 personen in huis, de 1 lust dit niet, de ander dat niet....meestal kook ik waar ik zin in heb, moeten ze t anders maar aangeven toch :))
    Fijn weekend en ik ga nog even verder kijken bij je...kwam je viavia tegen
    grtzz Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje, ik kom zo snel mogelijk bij jou langs!!!

Populaire posts